13 June 2010

Tangan Kotor : Membogelkan Gambar Muslimah Dengan Super Impose


Super Impose yang semakin menjadi kegilaan dunia hari ini, telah menyebabkan berlakunya beberapa kezaliman terhadap wajah wanita yang bertudung. Kesal juga, sejak kebelakangan ini, ternampak beberapa bentuk serangan media dengan menggunakan istilah-istilah lucah yang agak meluat untuk menyebutkannya di sini.

Post kali ini, saya cuba menarik para pembaca untuk memahami situasi yang terjadi. Istilah-istilah kotor yang saya maksudkan di atas, cuba dikembangkan. Antara cara-cara mengembangkan otak kotor terhadap wanita muslimah, ialah dengan menggunakan super impose.

Iaitu, mengambil beberapa keping gambar perempuan bertudung yang dirasakan secocok dengan gambar bogel, kemudian gambar perempuan tersebut dipotong dibahagian yang sesuai. Biasanya garisan tudung tersebut. Kemudian, di”tampal” pada tubuh mana-mana yang tidak berpakaian.

Maka, akan terhasil seorang wanita yang bertudung, tetapi tidak berpakaian. Kerja-kerja ini tidak lain adalah untuk menghina Islam, bahkan menghina wanita muslimah yang sentiasa menjaga aurat mereka. Persoalan di sini, dimanakah saluran mudah untuk mendapatkan gambar-gambar muslimah kita?

Oh ya, Facebook adalah jalan paling mudah dan berkesan. Sejak kebelakangan ini, nampak seperti wanita muslimah Indonesia dan Malaysia yang menjadi mangsa! Hah.. Adakah anda sedar, entah-entah gambar saudara mara kita pula yang kena.

Lebih teruk apabila gambar tersebut dibuat animasi dengan format GIF. Animasi yang boleh ditampal dengan mudah di web-web lucah. Asalnya ia merupakan gambar kaku, tetapi apabila diubahsuai dan diset dalam format GIF, akan terhasil animasi bergerak. Antaranya aksi-aksi ranjang yang agak mengaibkan untuk disebut di sini.

Kenapa perempuan muslimah yang menjadi mangsa? Kerana mereka ingin burukkan pandangan umum terhadap muslimah kita. Walaupun semua orang tahu gambar tersebut menipu, tetapi mereka telah berjaya menghasilkan satu pandangan kotor di dalam otak manusia, untuk menelanjangkan pandangan mereka apabila melihat wanita bertudung.

Atau dengan kata lain, apabila melihat orang yang bertudung, terbayanglah mereka ini seperti telanjang kerana melihat gambar yang telah disuperimposekan tadi. Jadi, nak sebut lebih-lebih, korang faham sendirilah apa yang cuba saya sampaikan. Saya rasa, tak sanggup untuk memaparkan beberapa gambar yang telah disuperimposekan oleh orang-orang yang bangang. Cukup dengan satu yang telah saya paparkan sebelum ini, sebagai pengajaran.

Apa yang perlu buat sekarang? Saya rasa anda sendiri tahu jawapannya. Jangan biarkan gambar-gambar anda (wanita) tersebar dengan mudah di internet. Facebook yang di"lock" pun, begitu mudah untuk dicerobohi oleh sesiapa sahaja. Fikir-fikirlah sendiri.

Artikel berkaitan


Muhammad Mujahid bin Ir Haji Mohammad Fadzil
Fakulti Usuluddin, Jabatan Akidah dan Falsafah
Universiti al Azhar

11 comments:

P!ngCat on June 13, 2010 at 9:41 AM said...

wokeh

wfhsln on June 17, 2010 at 6:30 PM said...

bahaya ni, kena sebarkan

Unknown on June 17, 2010 at 11:24 PM said...

takutnya...

waniey..... on June 18, 2010 at 3:18 AM said...

masyallah...bahayanya....

Nur Hawa Mohd Zin on June 18, 2010 at 4:05 AM said...

tq for da info

dayahpunk on June 18, 2010 at 5:30 PM said...

mmg melampau......kne remove semua gmbr nie.....teruk ler org barat nie..........

Unknown on June 22, 2010 at 11:11 AM said...

article ni kena dibagi tahu k smua muslimah. . .izin bagi k smua kawan. . .

c-ha on June 23, 2010 at 12:05 PM said...

mohon utk share n copy artikel ini

Ibnu Ir Fadzil on June 24, 2010 at 7:37 PM said...

Artikel berkaitan

http://ibnuirfadzil.blogspot.com/2010/06/3-kaedah-bagaimana-gambar-muslimah_24.html

Cik SCC on June 25, 2010 at 5:15 PM said...

uish,...
menakutkan..
terima kasih kerana menyedarkan kami..

Unknown on May 10, 2014 at 6:25 AM said...

Mansha Allah..begitulah kerja orang2 kafir yg ingin merusak citara -Islam..

Post a Comment

 

Ibnu Ir Fadzil Copyright © 2009 Gadget Blog is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal