28 April 2010

PMRAM Cawangan Johor Jadi Mangsa Fitnah Politik


Kiriman : Tinta (link)

Johor Difitnah!!

Salam buat semua pembaca

Kehadiran DYMM Sultan Ibrahim Ibn Almarhum Sultan Iskandar, Sultan dan Yang Dipertuan bagi Negeri dan Jajahan Takluk Johor Darul Takzim, dan YMM Raja Zarith Sofiah Binti Almarhum Sultan Idris Shah beserta delegasi bagi merasmikan Asrama Pelajar Johor Rabaah merupakan saat-saat yang ditunggu oleh anak-anak Johor dibumi Mesir.

Beberapa pihak kitakan bertungkus lumus untuk memastikan supaya program ini dapat berjalan dengan sebaiknya dan memberi gambaran yang baik kepada pihak kerajaan khususnya terhadap majlis ini.

Namun timbul satu isu yang amat menyakitkan hati.Sehari sebelum perasmian Asrama tersebut Nadi UMNO Mesir telah mengadakan ramah mesra dengan YAB Menteri Besar JOhor yang turut disertai beberapa pengawai dari JPMK.Dalam pertemuan tersebut turut dinyatakan bahawa 90% anak-anak Johor di Mesir terlibat dengan pembangkang!!

Pihak yang mengeluarkan kenyataan ini harus bertanggungjawab atas laporan ini yang entah dari mana sumbernya.Laporan ini juga menyebabkan mereka yang dihantar untuk menjaga kebajikan anak-anak Johor di Mesir ditekan dan diminta memberikan laporan tentang mereka yang pro pembangkang.Ada yang mengatakan juga zakat johor akan diturunkan disebabkan laporan ini.

Apa untungnya laporan ini!!.Hanya menyusahkan anak-anak johor di Mesir serta mereka yang sepatutnya dihantar untuk menjaga kebajikan anak-anak johor dipaksa memberikan laporan politik pula.

Dalam pertemuan tersebut juga,kelihatan beberapa anak johor dalam pertemuan tersebut.Apa kapasiti mereka dalam perjumpaan tersebut? Adakah mereka hanya mendiamkan diri dalam isu ini?

Diseru kepada anak-anak Johor di Mesir melakukan solat hajat agar mereka yang mengeluarkan kenyataan yang berunsur fitnah ini mendapat pembalasan daripada Allah taala.Anak-anak johor di bumi Mesir seharusnya bangkit menidakkan laporan yang diberikan hanya akan menyusahkan anak-anak Johor yang berada di Mesir serta menyebabkan mereka yang dihantar untuk menjaga kebajikan akan tersasar dari tugas yang sepatutnya.Adakah anda semua sanggup melihat perkara ini dibiarkan begitu sahaja?

p/s : Kita doakan supaya kesatuan PMRAM Cawangan Johor dipelihara daripada tangan-tangan kotor

0 comments:

Post a Comment

 

Ibnu Ir Fadzil Copyright © 2009 Gadget Blog is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal