13 June 2010

Khairi Bermesyuarat Bersama Wakil Pelajar? Mesyuarat Apa?


Semalam, bertarikh 12 Jun, jam 3.05 pagi, Khairi telah menyiarkan di dalam Facebooknya gambar di atas.

Dan ditulis, "Mesyuarat Bersama Wakil Pelajar".. Saya tidak terlibat dalam mesyuarat tersebut. Ada siapa-siapa yang boleh tolong jelaskan, mesyuarat apa yang Khairi kendalikan ini? Siapakah wakil-wakil pelajar yang dimaksudkan?

Kalau ada yang kenal wakil-wakil pelajar ni, boleh tolong takrufkan sikit? Tengok dalam gambar juga, Khairi yang kendalikan mesyuarat. Khairi kendalikan mesyuarat ok tak? Atau terabur? Tapi, saya dapat agak, mesti terabur punya. Kalau diberi tugas menyelesaikan kenaikan nama pun dah terabur, apatah lagi mesyuarat..

Nampak di sebelah tu, orang yang dikatakan bakal pegawai Perak (sehingga hari ini, belum ada surat pengesahan yang solid). Camna dia boleh masuk dalam mesyuarat ini? Dia masuk atas jawatan sebagai apa? Pegawai Perak belum disahkan lagi..

Kalau ada sesiapa yang boleh beri penjelasan tentang gambar di atas, silakan.. senyum sikit.. :)

Muhammad Mujahid bin Ir Haji Mohammad Fadzil
Fakulti Usuluddin, Jabatan Akidah dan Falsafah
Universiti al Azhar

16 comments:

AWOLscholar on June 13, 2010 at 10:46 PM said...

saya nak jelaskan satu perkara...saya yang snap gambar tu..ahaks..

Muhammad Safwan bin Alias on June 13, 2010 at 11:07 PM said...

mknanya tukang snap gambo ni pon "wakil pelajar" jgk r?hehehe...

bosz on June 13, 2010 at 11:47 PM said...

orang kalut nak exam, depa kalut mesyuarat... ntah hape hape....

ibnuirfadzilbodoh on June 14, 2010 at 3:21 AM said...

MMG ckp tak serupa bikin laa.. semangat ajak org boikot facebook.. tp dia sendiri tiap2 hr mengadap facebook..

mengadap utk mencari kebaikkan takpe.. ini mengadap utk mencari kesalahan org..

weii!! buat mesyuarat time org exam lagi BAGUS laa dari dok cari kesalahan org lain time exam.. huhu..

AWOLscholar on June 14, 2010 at 4:10 AM said...

ibn ir fadzil: Dan ditulis, "Mesyuarat Bersama Wakil Pelajar".. Saya tidak terlibat dalam mesyuarat tersebut.

-anda nk wakilkn sape?
-sape anda?
-gile kuase..?

mR sHakLee on June 14, 2010 at 10:11 AM said...

tu la..ana sebagai bdk baru pn rs camtu..
xperlu la cari cara kesalahan org je dan menghasut untuk benci seseorang..
tu bukan akhlak seorang muslim..lagi2 anta seorang yg belajar Islam dan bakal mnjadi Ustaz..
tidak rs berdose ke memfitnah orang?
bgaimana kt nk dakwah org klu perangai camni..
xpela ust..mayb ni cara ust untuk mncari populariti. maaf klu terkasar bahasa.

"membangun bersama Islam"

Lutpi on June 14, 2010 at 12:45 PM said...

kita skrng ni berhadapan dgn pegawai "UMNO" bkn pegawai JPMK.

Dlm situasi ni kita mencari kebenaran bukan kesalahan. Tak perlu nak benci si KJ tu, tp bencilah dgn sikap beliau yg menindas Mahasiswa/wi kat sini. Apa buktinya, blh tgk lembaran kronologi dr mula KJ dtg bahkan org seblmnya sampai lah skrng Juga org2 disekelilingnya.

Yg paling jelas minda UMNO dicernakn kpd mahasiswa/wi kat sini. sapa2 yg BARU BACA blog ni jgn duk terus keluarkn kenyataan bhwa penulis suka kritik atau cari kesalahan org. bc dari entri mula2 dulu. atau TANYA dulu pd penulis.

Kadang2 br bc satu artikel dh kata mcm2. Kaji sikit. Kaji bkn beerti kita nak tgk kesalahan org. Dalam Islam, kita kena th bagaimana perancangan musuh terhadap kita. Bkn duk diam dan redha dgn sume pkra. Lps tu kata ala.. ini takdir ALLAH. Org Islam pon mcm2 kategori. Ada Islam, Munafiq, Muslim, Mukmin, dll.

ok..smile always. :)

Colgate on June 14, 2010 at 2:27 PM said...

aduh..x habis lg nak cari point utk kutuk org...udah la tu.. utamakan yg utama..

mR sHakLee on June 14, 2010 at 6:02 PM said...

ust lutfi..adakah umno musuh kpd Islam?
br ana tahu ni..
adakah org umno syahadah lain dr ust lufti?
adakah org umno ada tuhan lain?
so ape hujah ust..coz boleh sy gn hujah ilmiah ust utk menolak umno bukan atas prasaan dan semangat semata2 lepas ni :)

Lutpi on June 14, 2010 at 6:55 PM said...

sila baca

-http://www.harakahdaily.net/v2/index.php?option=com_content&view=article&id=26227:bahaya-pemikiran-umno-tolak-umno-terimalah-kebenaran-islam&catid=102:terbaik-dari-blog&Itemid=136

:)

dr.muslimah on June 15, 2010 at 9:40 AM said...

"MMG ckp tak serupa bikin laa.. semangat ajak org boikot facebook.. tp dia sendiri tiap2 hr mengadap facebook.."

dah tu, us mujahid care tau sal en.khairi, nak tau apa pegawai kesayangan ramai ni buat, kan selalu diceritakan dalam facebook..jadi, kalau tutup fb, cemana nak tau pegawai TERSAYANG ni buat..kalau baik, alhamdulillah..macam hari tu, dok cuci pejabat UMNO (ni dari fb ke?ana xpasti), puji ape..

tentang pegawai JPMK ni...ana terlibat dalam masalah ni dan sampai sekarang masalah masih xsetel..n ramai lagi..kenapa masalah kami xdimesyuaratkan bersama kami??tu wallahuaklam la kan..tapi ana nak gtau, taktik sangat halus..tu je..

ibnuirfadzilbodoh on June 15, 2010 at 12:35 PM said...

ooOo~ kirenya mujahid ni stalker laa ye? tajasus?
kalau betul.. ckp laa dkt dia, tajasus tu hukumnya haram.. =)

"tentang pegawai JPMK ni...ana terlibat dalam masalah ni dan sampai sekarang masalah masih xsetel"

terlibat dalam masaalah ni? masaalah apa tu Dr.muslimah?? hang terlibat ke dgn mesyuarat ni? tahu ke apa yg dimesyuaratkan oleh kj dgn wakil2 pelajar tu? kalau tahu.. cuba terangkan sikit apa yg diorg mesyuaratkan.. mujahid tertanya2 dah tu =)

mR sHakLee on June 15, 2010 at 5:40 PM said...

so mane hujah ust lutfi umno musuh Islam?
link yg ust bg pn xboleh baca.huhu

Lutpi on June 15, 2010 at 6:11 PM said...

oh ye ker? maaf la, ana buka boleh jer
ok, buka yg ni (sebahagian kecil) :-

1- http://www.blogtokguru.com/pages/posting/10/umno-tolak-islam-tak-salah

2- http://www.blogtokguru.com/pages/posting/15/bagaimana-dahsyatnya-fitnah-pemimpin-umno-keatas-kerajaan-pimpinan-tok-guru

3- http://www.blogtokguru.com/pages/posting/24/beberapa-kenyataan-menghina-islam-oleh-pemimpin-umno-dan-akibatnya

4- http://www.blogtokguru.com/pages/posting/25/istilah-akidah-umno

5- baca dari entri pertama : http://www.blogtokguru.com/

dr.muslimah on June 15, 2010 at 7:03 PM said...

aisey, ana punya masalah xbawak masuk mesyuarat la..ana xterlibat pun..masalah kenaikan nama la..pe lagi..

dr.muslimah on June 15, 2010 at 7:06 PM said...

bukan stalker..ana pun suka amek tahu pasal pegawai kesayangan ana ni...atase pendidikan kan nak jaga kita..that's y ana jaga jugak en khairi..kalau sayang kena selalu tengok kan??kot2 sakit ke, demam ke..tak gitu??

Post a Comment

Artikel Popular

Dairy

 

Ibnu Ir Fadzil Copyright © 2009 Gadget Blog is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal