13 June 2010

Karikatur : Senda Gurau, Siasatan Israel dan Inisiatif Perdamaian Arab

Sumber karikatur Al-Jazeerah

'Senda gurau adik-beradik'

Adik Ki: Tengok camna orang pandu kereta. Kalau pandu kereta kat jalan macam ni, tak bole 'slow' sangat..pastu jangan asyik berhenti kat bahu jalan. Memangla kereta depa nu besaq-besaq, tapi ni jalan kita..so, janganla bagi orang masuk laluan kita. Faham elok-elok tau, dah besar pun nak kena ajar lagi...eee, eh tidor plak. Janganla biar adik Ki pandu sorang2, sekurangnya borak la sama...aduuu. Mula la tu nak menggeletar orang bawa kereta laju camni..

Abang Rab: Aku 'ta'bann laa dik ki...hang bawa laju, aku tidoq. Sampai nanti habaq nooo..

Adik Ki: Ni abg Rab, reti dak buat drift, drag ka, kot laa penah guna nos ..

Abang Rab: Apa tu...mana aku tau la Ki. Yang aku tau..buh gear berjalan .. yang tu jaa..peaceeee!!!
_____________________________

Ucu Za: Mana abang-abang aku ni, tak sampai lagi ka? Takkan nak kena contact selalu kot baru nak mai...apa punya abang daa

Ucu Za lagi: Weii mael, wak mai sat handset nokia s500 aku tu..nak call abang-abang hang la jugak ni..

Ucu Za lagi: Nokia boikot daaa...

Ucu Za jawab: aiwahhh...maashi..ma'alishhh hihi, haa wak mai wireless..aku nak contact depa nuu

(Dialog di atas adalah pandangan kami semata-mata) - Mini Pavilion PMRAM


Sumber karikatur Al-Jazeerah

'Jawatankuasa Siasatan Israel' berhubung serangan berdarah ke atas freedom flotilla tanpa mahu melibatkan pihak luar.


Sumber karikatur Al-Jazeerah

Arab : Biar apapun terjadi..kami tetap berpegang dengan jalan perdamaian dan rundingan.

0 comments:

Post a Comment

Artikel Popular

Dairy

 

Ibnu Ir Fadzil Copyright © 2009 Gadget Blog is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal