14 May 2010

Muhaimin Tarik Diri, Hampa... Dan Kesal


Hampa... inilah kalam yang dapat saya utarakan di sini berikutan "penarikan diri" En Muhaimin yang dikatakan sebagai pegawai Perak, daripada majlis dialog semalam. Walaupun apa yang dikatakan di dalam blog rasmi KPIPM, sebagai "tidak dapat hadir" namun, saya yakin ayat tersebut kurang sesuai digunakan dalam situasi ini.

Pada 8 Mei lalu, saya dan isteri merancang untuk pulang ke Iskandariah, selepas menyampaikan motivasi di Tanta. Namun, disebabkan beberapa kelas tutorial yang masih belum diselesaikan, saya bercadang untuk terus duduk di Kaherah. Apatah lagi apabila mendapat tahu bahawa KPIPM akan mengadakan dialog.

Tunggu punya tunggu.. akhirnya Muhaimin tak datang sepertimana yang diharap-harapkan. Bertambah hampa apabila mendapat tahu bahawa Iskandariah telah tiba di Kaherah dengan sebuah coaster dan tramco dari Mansurah. Aduss.. Datang untuk melihat "bakal pegawai". Namun, hampa.

Cuma, apa yang menarik perhatian saya, ketika semua hadirin sedang menikmati jamuan di bawah, entah tiba-tiba muncul Muhaimin di celah-celah itu, lalu memanggil Faizal Jaafar masuk ke biliknya. Entah apa yang nak dicakapkan.

Pagi ini, Faizal Jaafar menulis artikel di dalam blognya (link)...

Alhamdulillah...Allah telah mengurniakan aku ujian yg msh dikire ringan sbg pejuang kebenaran.ramai lg pejuang-pejuang di luar sana yang diuji lbh dasyat dr aku.Hati aku brkata-kata sndirian tatkala membaringkan badan 'adakah aku layak digelar pejuang?'ntah la,hanya Allah yg layak menilai gerak kerjaku.Aku takut aku tak tahan dgn UJIANNYA.Salahkah aku menjadi seorang penulis?

***********

Kah kah kah!! msti korg pelikkan dgn ayt sdh diats.saje nak luah prasaan.inikan BLOG AKU,suke ht aku la nak tls ape2 pun.org lain tak ada hak nak JUDGE penulisan aku.ini dunia aku,ok.~~~Aku tgh mrh ke ni?xla..korg jgn tkt ek.xmau emo2 ni,nnti cpt tua KAH KAH KAH~~!!!

Alhamdulillah,majlis mlm td brjln dgn baik.Ramai dtg,plg respect dak2 akhwat.brcoaster2 dtg dr jauh Alex dgn Mansurah.tahniah and tabik spring kt korg.byk lak brtanya mlm td.brsemangat lg.skali lg tabik spring~~~ kt korg.PEREMPUAN lbh brani,itu yg dpt aku smpulkan utk majlis smalam.Siap menjerit2 lg.WOW~~~MANTOP.

Lbh krg 20 soaln dan lontaran diutarakan smlm.semuanye tlh djwb oleh YDP dan Penasihat.Hrp2 persoaln korg trjwb la yer~~!!!

Tenang rase pg jumaat ni.Penghulu segala hari.Alhamdulillah Allah msh beri kesempatan utk kt mghirup udaranye..Utk membalas sgale nikmatnye xkan trcapai di tgn.trlalu byk utk dihitung.aku pelik pd org yg xprnh rase nk brsykr.Kan dh kna tazkirah..kah kah kah...

Inilah aku,menulis ape yg aku mau.sape yg sudi,bc la,yg xnak,xyah la bc dan jgn nk komen2.dan klu sape2 nk risik2 blog ni silakan.klu jmpe trs lg bgs.tny trs kt aku.br GENTLE.Aku tau ade yg bc blog ni utk kpntingan yg bkn2.AKU TAK REDHA DUNIA AKHIRAT kalau ade yg bt mcm tu.Aku tak kcu korg,korg jgn kcu aku.Skali aku DIANIAYA,slamenye aku akn pnjtkn doa pd Allah utk membalas prbuatn krg.Allah lbh brhk mmblsnye.ingt tu.tp krg baik2kn,k la,c u later.tata tutu titi

Muhammad Mujahid bin Ir Haji Mohammad Fadzil
Fakulti Usuluddin, Jabatan Akidah dan Falsafah
Universiti al Azhar

0 comments:

Post a Comment

Artikel Popular

Dairy

 

Ibnu Ir Fadzil Copyright © 2009 Gadget Blog is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal