12 May 2010

Offline Mesej Ajak Fight Guna Lawyer... Siapa Punya Kerja?

sila klik untuk besarkan paparan yang
telah saya copy ke Microsoft Word, persoalannya,
siapakah dalangnya? Tapi, macam kenal..


Baru-baru ini, saya menerima satu "offline mesej" yang tak suspen langsung. Cuma, saya terlupa untuk melihat tarikh mesej ini dihantar. Saya hanya sempat mencopy ayat tersebut ke dalam Microsoft Word. Baru sekarang, saya teringat semula untuk membacanya. Apabila membacanya, rasanya macam kenal je siapa yang hantar.

Beliau menggunakan ID "Bakal Mufti".. Nak tergelak pun ada.. Ayat yang diberikan oleh manusia yang mengaku "bakal mufti" ini seperti di bawah..

asalammualaikum

mujahid nama panggil ustaz x boleh lagi pasal x ada ijazah kalu ada ijazah baru la sedap panggil sikit ustaz tu kn so habis belajar kn dulu baru lah boleh panggil ustaz

ok kau ni memang x sedar diri kn la nama pon x nk mengalah nama bapak kau pon sekali kau masuk malukan bapak kau jer kalu dia tau anak dia mcm ni kn

kalu aku jadi bapak kau ,la memng aku dah tembak lama dah kau ni pasal orang bg duit suruh belajar kau sebok benda lain pulak semak betul la kau ni buang masa banyak la blog kau ni mengarut la ,x akan seoarng bapak yang pandai x ajak anak dia erti adab kot kn aku sian tenggok ni pasal ,x syang bapak kau dan x pandai jaga nama baik bapak kau tu ?ramai lagi bapak dia yang hebat2 la so x ada pon nk tunjuk yang bapak dia hebat pon mcm kau ni mungkin bapak kau bru lagi kot dapt ir ni patut la kau nk tunjuk la yang kau ni anak ir ker ish......3 malu siut kalu aku jadi nk jual nam bapak ni lepas ni kau tau bapk aku sapa umur baru sthun jagoh dah nk tunjuk pandai hahhahahha dah la mlas la aku nk layan budak2 pmram macm kau ni yang x ada otak ni ?

belajar agama tapi kau kutuk orang hihihihii ni ker pendakwah yang hebat kalu kau kat malysia la aku saman kau tau ?

kiter guna loyer la beb lagi best fight tau ?

jom

lawn spa menang tau b


Saya pun tak ingat, apa yang saya balas. Cuma, ayat lebih kurang saya hantar kepadanya ialah :

Boring, pengecut dan tak best..

Ringkas.. Baru hari ini, saya rasa macam kenal je orang ini. Semoga orang yang menghantar mesej ini, boleh bersikap professional. Tolong lah.. Kita ni kan dah besar.. Bukan macam budak-budak lagi.

Saya mendoakan agar kita sama-sama diberi hidayah dan petunjuk oleh Allah..

Muhammad Mujahid bin Ir Haji Mohammad Fadzil
Fakulti Usuluddin, Jabatan Akidah dan Falsafah
Universiti al Azhar

6 comments:

tanzilulkhair on May 13, 2010 at 2:58 AM said...

ade yg rase tergugat dgn blog ni kot..blog ni menyatakan bukti ana xnampk pon digunakan utk mengutuk org...

dr.muslimah on May 13, 2010 at 7:32 AM said...

sape yang makan cili, dia yang terasa pedasnya..orang xcakap dia salah pun terasa gak..kalau dah tahu salah tu, pandai-pandailah ubah diri sendiri..xpayah dok suruh orang tengok diri, tapi kita kena cerminkan diri dulu..semua ni bukti la..nothing ridiculuos, nothing la..please sikit..kalau guna offline mesej tu penakut namanya..berani sangat, semuka, xpun call terus..no hp jelas kat blog ni..

Mohd Faizal Jaafar on May 13, 2010 at 8:38 AM said...

syabas bro,msh ligat membongkar kemungkaran.jgn tkt dgn ugtn2 tu.Kt ada Allah.DIA tau sgl2nye yg trsurat dan trsirat.Jgn mngalah.klu bkn kt,sape lg nk bt bnda ni.Dunia yg klam kbt tp adil i2 lbh baik dr dunia yg aman tp pnh kzaliman..:)

Mohamad Mustakim Bin Sarmuji on May 13, 2010 at 9:56 AM said...

salam.btul2(macm upin ipin), kalau berani, serlahkan identiti..ni dok menyrok pkai nama2 'bunga'...bru sedp nk fight..kezliman kna dzhirkan jgn dsorok..ok.syabs..

DEVOTEE on May 13, 2010 at 9:02 PM said...

Setiap kalam, tulisan dan perbuatan akan dipertanggungjwabkan...

:: JIhbIz :: on May 14, 2010 at 12:21 AM said...

Salam..akhie, teruskan usaha tu..ada fakta jangan dok sembunyi .. bukannya kita mengutuk orang.

Kalau dah depa geram sgt, tunjukla diri tu..

Post a Comment

Artikel Popular

Dairy

 

Ibnu Ir Fadzil Copyright © 2009 Gadget Blog is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal